Walkabout - Reisverslag uit Darwin, Australië van Pim en Irma Tuijtelaars - WaarBenJij.nu Walkabout - Reisverslag uit Darwin, Australië van Pim en Irma Tuijtelaars - WaarBenJij.nu

Walkabout

Door: pimirma

Blijf op de hoogte en volg Pim en Irma

07 September 2010 | Australië, Darwin

In Kakadupark zijn er maar weinig campings die internet aansluiting hebben, dus vandaar dat het enige tijd duurde voordat wij dit verslag konden maken.

We hebben een boottocht gemaakt op de "Yellow waters". Op deze tocht hebben we zoutwater krokodillen gezien (dit zijn de gevaarlijke) en heel veel verschillende vogels en prachtige natuur.
We waren hiervan zo onder de indruk dat we de volgende dag nog een keer deze tocht hebben gedaan, alleen op een ander tijdstip en dan zie je toch weer heel andere dingen.
Daarna zijn we naar Ubirr gereden, dit is de grootste "Art Rock" van de wereld, waar nog heel veel rotstekeningen van de Aboriginals te zien zijn. Je kon een grote rotspartij beklimmen en dan had je een gigantisch mooi uitzicht over het omliggende "Wetland" en de omgeving.
we hebben in Jabiru op een camping gestaan en de volgende ochtend een 4-WD tour gedaan naar de Twin Falls en JimJim Falls. De tocht naar deze laatste was maar een voettocht van 900m maar deze ging uitsluitend over rotspartijen. Het waren de warmste en vermoeiendste 900 m. die we ooit gelopen hebben.
Vanuit Jabiru zijn we naar Litchfield Park gegaan en hebben daar drie verschillende watervallen bezocht en lekker gezwommen.
Nu zijn we in Darwin en het is hier heel erg warm en erg vochtig (overdag 34 en 's nachts 24 graden
), dus je zweet zowel overdag als 's nachts.

Morgen gaan we de camper alvast opruimen en de koffers pakken, zodat we donderdag naar Apollo kunnen om de camper in te leveren.

Dan nog een korte nacht in het hotel en om 05.00 uur 's morgens naar het vliegveld.
We hopen zaterdagochtend rond 09.30-10.00 uur thuis te zijn.

Groetjes en tot ziens

• 07 September 2010 - 11:31

Floris:

Het was geweldig leuk om dit reis verslag te kunnen lezen . Goede reis terug from way down under up north naar het regenachtige kikkerlandje.

• 07 September 2010 - 12:32

Joke:

Dit is wel een geweldige reis geweest!
    Wat een prachtige natuur en bijzondere dieren.
    Nu nog een behouden thuiskomst,en dan kun nen jullie terugkijken op een fantastische vacantie.
    Nog proficiat met jullie zilveren bruiloft en tot 25sept op het GROTE FEEST.
    Groetjes en tot dan.
    Ben en Joke

• 07 September 2010 - 12:37

Familie De Leeuw:

Geniet van deze laatste dagen want het zal straks weer erg wennen zijn in ons klein, nat, koud en bekrompen kikkerlandje

• 07 September 2010 - 13:09

Nanny:

Wat een mooie reis! Rust nog maar lekker uit en zaterdag dan zien we jullie weer! Prettige thuisreis! met dinky gaat het goed!

• 07 September 2010 - 15:28

Ad Hofkens:

hoi, mooie fotos's en leuk om te lezen wat jullie zoal hebben gezien. nog hg met jullie 25 jarig huwelijk. tot volgende week. gr. ad

• 07 September 2010 - 15:33

Leon Karin En Robin:

Hoi pim en irma, wat een geweldig mooie reis hebben jullie achter de rug. Erg leuk om vanuit het natte en koude dongen hiervan mee te genieten. Nog veel plezier de komende dagen en een goeie reis reis terug.
    Groetjes leon karin en robin

• 07 September 2010 - 17:06

Dick En Yvonne:

Wat een moooie foto's weer. Vooral die met de vogels vond Dick prachtig. Goede reis en behouden thuiskomst.

groetjes,
    Dick en Yvonne

• 07 September 2010 - 17:40

Sandra:

Mooie foto's en hele geslaagde afsluiting van jullie reis denk ik. Ruben vond vooral de krokodil heel vet! Succes met de terugreis, is altijd het minst leuke...

Tot snel!

• 07 September 2010 - 20:04

Ruud-Jolanda:

Aan alles komt een eind... zo ook aan jullie droomreis waaraan voor sommige familieleden nooit een einde aan leek te komen.
    Jullie zullen wel genoeg stof en ervaring op hebben gedaan om hierover nog vele avonden life verslag van te doen.
    En de foto's die willen we nog wel een keer zien (maar dan wel allemaal :) natuurlijk) en vanzelfsprekend voorzien van jullie commentaar. Dus tijdens de terugreis hoeven jullie je niet te vervelen, dan kun je mooi een presentatie voorbereiden. Veel succes :)
    Goede reis en hopelijk zien we jullie in het weekend nog.
    XXX